Milyen veszélyeknek lehetnek kitéve tinédzserek százezrei?
Manapság a jelen társadalmi viszonyoknak köszönhetően a fiatalok nincsenek felkarolva olyan mértékben, hogy több értékeket legyenek képesek fejleszteni vagy akár saját intuíciójukra figyelni, hiszen mi felnőttek sem vagyunk mindig képesek megalapozott döntéseket hozni, mivel inkább mások véleményére vagy a médiában elhangzott információkra adnánk legfőképp. A fiatalokat saját meglátásunk, mint inkább megérzéseinkre hallgatva kívánjuk vezetni.
Azt a tényt azonban nem vesszük figyelembe, hogy a fiatal generáció is célokkal született, amit a társaival együtt az emberiség adott tudat szintjén túl is szeretne véghezvinni.
És ezzel ellentétben az oktatásban sincs elegendő hely az értékek fejlesztésének, a szabad és tudatos választásnak, ahol az egyéni út és fejlődés figyelembe volna véve.
Alapvető tájékoztatásra lenne szükség nemcsak a kapcsolatok, a szabad választás, hanem a drog és alkohol használatának veszélyeivel kapcsolatban is.
A fiatalok nincsenek tisztában olyan veszélyekkel, ami a médiában nem hangzik el, mint az entitások jelenléte a tudatmódosító szerek használata során. Az esetleges kontrollvesztés nemcsak a szer használatával jöhet létre, hanem a tudatosságot nem támogató lények jelenlétével is, aminek orvoslására sajnos a jelen társadalom nincs kiképezve.
Azt tényt is figyelembe kell venni, hogy a fiatalabb generáció a tudatossági szint emeléséhez hozzájárulás kívánna lenni és a hiányos tájékoztatás következtében sajnos kevesebb fogalmuk van arról, hogy tinédzserkoruk befejeztével mely célok mentén vezessék életüket.
Azok a lények, akik pl. drogos vagy alkoholos állapotban hozzájuk kapcsolódnak, pontosan kihasználják tudatlanságuk azon részét, ami az elméjükön keresztül viselkedési zavarok formájában is megmutatkozhat. Ezzel a választással vajon milyen változást teremthetnek a világban? A „Hogyan Legyünk Tudatos Szülők” Online Tanfolyamon más témával egyetemben erről is szót ejtünk majd.
Milyen más veszélyeknek lehetnek kitéve a mai társadalomban felnövekvő tinédzserek százezrei?