Nincs dadogás, csak egy örömteli mosoly
Nincs két egyforma ember és ugyancsak nincs két hasonló lelki háttér sem, ami egy bizonyos tünetre egyértelműen jellemző lehetne. A tizenkét éves kislány, aki ma nálam járt kezelésen, öt éves korában kezdett el dadogni, és azóta sem sikerült a gyógykezelése.
Ahogyan azt máskor is leírtam, kérdésekkel  indulunk el, és jutunk el ahhoz az életeseményhez, amikor a tünet kialakult. Egy eseményt számos érzelmi, mentális reakció is követhet, amely testi tünet formájában jelenik meg. Ilyenkor nem elegendő a verbális tudatosítás vagy a témáról való beszélgetés, magát az energia mintát vagy blokkot kell feloldani, ami a tünetet okozza. Ha sok éves esetről van szó, nemcsak a tudatalattiból, az agyi területekről, hanem a testből is fel kell oldani a feszültségeket, amelyek a tünet sokszori ismétlődése során rögzültek.
Amikor egy pácienssel dolgozom, „kommunikálok” a testével és lekövetem az energiát. Oda teszem a kezem, ahová a test kéri és az információkat, amelyeket „közöl”, feloldásra kerülnek.
Ebben a speciális esetben, ahol a kislány dadogni kezdett, egy bizalom vesztés, bizonytalansági tényező lépett fel; édesanya megszülte kisöccsét, míg apuka egy másik nővel való viszony következtében elhagyta a családot. A bizonytalanság, amit a kislány megélt, dadogást váltott ki nála, amit fokozott az apukánál is jelen lévő beszéd zavar. Az egyik szülő „elvesztésekor” a gyermek bizonyos szempontból azonosul a „hiányzó” féllel, és sajnos tévesen örökletes betegségként tüntethetik fel a hasonló testi adottságokat. Hajlam természetesen létezik, de bármi megváltoztatható, ha nem kötődik hozzá olyan hitrendszer, ami kizárja az örökletesség megváltoztatásának lehetőségét. Ahogyan létrejött a mély, megnyugtató, ellazult tudati és testi állapot, a kislány úgy nyerte vissza erejét, sőt hangját is. A kezelés végére folyékonyan és tisztán beszélt, mesélt iskolai élményeiről, a terápia végén gyengéd ölelésével fejezte ki háláját. Megnyugtató az a tudat, hogy létezik olyan bizalom, ami akár másfél órás ismerettség során is létrejöhet és sorsok változhatnak meg.
Hálás vagyok nektek, amiért bizalmat szavaztok nekem, a munkámnak és felkerestek. Köszönöm, hogy hozzájárulás lehetek a változásaitoknak!