A kézremegés nemcsak életkori sajátosság lehet
A minap egy negyvenes éveiben járó hölgy keresett meg kézremegéssel kapcsolatban. Ahány ember, annyiféle sors, élethelyzet és tapasztalat létezik. Mivel kérdések mentén haladunk a testkezelések ideje alatt, hogy megtaláljuk a megoldást, ezért minden eset talányként indul.
Egy ilyen tünetet gyakorlatilag bármi okozhat, de kialakulása általában idősebb korra jellemző.
Mivel a korábban alkalmazott gyógyszeres kúra nem segített a gyógyulásban, ezért döntött kliensem az alternatív terápiás módszer mellett.
Ebben az esetben a kezdeti okokat a gyermekkori életesemények felelevenítésével kezdtük, ami láthatóan hozzájárult a kézremegés megjelenéséhez; tizenhat éves korában a szülei elváltak és hárman édesanyjuk gondozásában maradtak. A szülők soha nem mondták ki és beszélték meg a gyerekeikkel válásuk okát, így azok részben feltételezések maradtak és kapcsolattartási nehézségekhez vezettek. A szóban forgó hölgy kamaszlányként elfojtotta haragját az édesapa iránt, míg nagymértékben átvette az édesanya és családtagjainak évekig tartó feszültségét, ami a kapcsolattartási nehézségek miatt folyamatossá vált. Empatikus készsége révén tudat alatt mindenki terhein szeretett volna könnyíteni, másokat boldognak és felszabadultnak látni. Ez az energetikai és érzelmi terhelés kihatott az idegrendszerére és a kézremegés kialakulásához vezetett.
Ilyenkor érdemes tudatosítani azt, hogy az empatikus készségünk nem hátrány, még ha annak tűnik is. Meg kell tanulni, hogy másokat ne helyezzünk magunk elé, figyelembe kell vennünk saját igényeinket és kimondani érzéseinket. A kezelés alatt igyekeztünk az édesapa iránt érzett haragot és fájdalmat elengedni, gyógyítani a sérült gyermeki ént és felszabadítani a testet a feszültség alól. Egy kezelés során annyit tudunk haladni, amennyit a páciens megenged magának és képes feldolgozni. Akármilyen hihetetlennek tűnik, egy-két kezeléssel is hathatós változást tudunk előidézni és nincs nagyobb megkönnyebbülés annál, amikor egy évekig tartó panasztól egyszer és mindenkorra megválhatunk és újra teljes értékű életet tudunk élni. A megoldás kulcsa önmagunkban rejlik és nagyban múlik a változtatási szándékunkon is.
Kérdéseitekkel keressetek továbbra is bizalommal! Jó készülődést és áldott ünnepeket kívánok mindenkinek!